rutavdrag

RUT-avdrag - Så funkar det

Vad är rutavdrag och hur fungerar det?

 

I Sverige kan du dra av rutavdrag för hushållsnära tjänster, vilket ger dig en 50-procentig rabatt på arbetskostnaden. Det innebär att du endast behöver betala halva arbetskostnaden när du använder tjänster som omfattas av rutavdraget, till exempel hemstädning.

Vilka tjänster omfattas i begreppet rutavdrag och vilka krav finns det?

 

Rutavdraget, som står för rengöring, underhåll och tvätt (RUT), inkluderar olika hushållsnära tjänster som utförs i ditt hem som privatperson. Det gäller tjänster såsom barnpassning, omsorg, tvätt, flyttstädning, hemstädning och trädgårdsskötsel. Notera att läxhjälp inte längre berättigar till rutavdrag.

 

För att vara berättigad till rutavdrag måste du vara över 18 år, ha betalat inkomstskatt i Sverige för minst 90% av din totala inkomst och helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Pensionärer som betalar skatt i Sverige har också rätt att ansöka om rutavdrag.

Hur fungerar rutavdrag i praktiken med All Inclusive Städfirma?

 

För att företaget du anlitar för hushållsnära tjänster ska kunna ansöka om rutavdrag måste de betala f-skatt i Sverige. All Inclusive Städfirma innehar f-skatt i Sverige och kan därför erbjuda rutavdrag på sina tjänster direkt på fakturan.

 

All Inclusive Städfirma gör det enkelt för sina kunder genom att sköta ansökan om rutavdraget åt dem. Fakturan från företaget inkluderar redan det avdragna rutavdraget. Om du vet att du inte kommer att kunna nyttja rutavdraget, kan företaget skicka en faktura utan avdraget efter önskemål.

Hur mycket kan man få i rutavdrag och hur övervakar man det?

 

Rutavdraget är begränsat till 75 000 kronor per person och år (gällande från år 2022, tidigare var det 50 000 kr per år). Om det finns två vuxna i hushållet kan de tillsammans utnyttja ett rutavdrag för hushållsnära tjänster upp till 150 000 kronor per år.

 

För att övervaka ditt rutavdrag får du ett meddelande från skatteverket vid godkännande, där du kan se hur mycket rutavdrag och rotavdrag du har nyttjat under året.

Kan pensionärer få rutavdrag och hur fungerar det praktiskt med fakturering och övervakning?

Ja, pensionärer som betalar skatt i Sverige har full rätt att ansöka om RUTavdrag. 


All Inclusive Städfirma underlättar processen genom att inkludera det avdragna rutavdraget direkt på fakturan och informerar kunder om deras återstående utrymme genom meddelanden från skatteverket. Om ändringar behövs på grund av utnyttjat rutavdrag innan årets slut, kan kunder kontakta företaget för fakturajusteringar.

Branschens högsta omdöme - Rutavdrag direkt på fakturan!

All Inclusive Städfirma har etablerat sig som branschledande genom att inte bara erbjuda en oöverträffad 100% städgaranti, utan också genom att konsekvent leverera service av högsta kvalitet. Vår städgaranti är en förlängning av vårt åtagande att uppfylla och överträffa våra kunders förväntningar.

 

Vi har inte bara investerat i avancerad utrustning och specialiserad kunskap för att säkerställa en grundlig och effektiv städning, utan vi har också utformat vår 100% städgaranti för att ge våra kunder trygghet och förtroende. Om någonsin en kund inte är helt nöjd med resultatet av vår städning, åtgärdar vi det omedelbart utan extra kostnad. Det är vår garanti för att varje kund ska känna sig helt tillfredsställd med våra tjänster.

 

Den höga kvaliteten och kundnöjdheten som vi konsekvent levererar har gett oss branschens högsta omdöme. Vi är stolta över att vara känt som det företag som inte bara håller vad vi lovar, utan också går ett steg längre för att säkerställa en ren och fräsch miljö för våra kunder. 

 

Vid All Inclusive Städfirma går vi inte bara för att möta förväntningarna – vi strävar efter att överträffa dem och leverera den bästa möjliga städupplevelsen för varje kund.

Städgaranti ger höga betyg

Begär offert på flyttstädning med 100% städgaranti!

Kvm: 0

Kontakta oss

Har ni några frågor? Tveka inte att kontakta oss på All Inclusive Städfirma, vi assisterar dig med glädje måndag-fredag 08.00-17.00. Besök gärna vår FAQ för att hitta svaren på de mest frågade frågorna.